Van angst naar liefde in Corona tijd

14-03-2020

Ik was vanavond aan het luisteren naar een podcast van Deepak Chopra (Dealing with the Corona virus: Practical steps and meditation - YouTube). Corona is een pandemie die we onder controle moeten houden door het niet te krijgen en door het niet door te geven aan anderen. We hebben allemaal een verantwoordelijkheid, rijk en arm, jong en oud hierin.

Naast praktische stappen volgen en respecteren, hebben we nog een grotere uitdaging en rol naar elkaar: ons niet laten overweldigen door angst en stress. Corona is een pandemie, maar de angst errond is een even grote bedreiging. Angst is nadelig voor het lichaam en dus ons immuunsysteem. Ons immuunsysteem hebben we vandaag meer dan ooit nodig.

Kies niet voor angst, kies voor liefde en vertrouwen. Er zullen momenten zijn dat je bang bent, dat is ok. Er zullen momenten zijn dat je je neerslachtig voelt, dat is ok. De kracht zit erin om je hier niet te laten door overweldigen. Kies voor innerlijke rust door te wandelen in de natuur, neem een warm bad, dans, mediteer, bid, wees creatief, adem langzaam door je neus, zet je telefoon uit, lees beperkt de nieuwsberichten, praat online met anderen. Blijf in virtuele verbinding.

Het Corona virus leert ons zware lessen in termen van hygiëne, respect voor de planeet, samenhorigheid, dominantie van het ego, onderdrukking. Als we hier als gemeenschap uitgeraken, hebben we een zware shift gemaakt van hardheid en egocentrisme naar liefde, medeleven en samenhorigheid.

Corona geeft ons het geschenk van tijd. Je hebt nu tijd om:

Naar binnen te keren, te mediteren, te bidden
Eindelijk dat boek te lezen of te schrijven
Qtime door te brengen met je gezin
Je huis op te ruimen
Je kleerkast te ordenen
Lenteschoonmaak te doen
Tijd door te brengen in de natuur
Dienstbaar te zijn voor mensen die het nodig hebben
Te beseffen hoe belangrijk evidente dingen zijn zoals fysiek contact
Minder te consumeren
Minder van hot naar her te vliegen

Gewoon tijd om stil te staan bij jezelf. Gebruik deze "gedwongen" tijd en rust. Ook Corona passeert, zoals elke crisis. Heb vertrouwen en denk in overvloed, niet in schaarste.

Met liefde x