Daten in tijden van Corona

15-04-2020

We kunnen er niet meer omheen. Het Corona virus en al wat er rond gebeurt domineren ons leven momenteel. Evenementen worden afgelast, winkels worden leeggeroofd, horeca gaat dicht ... Het beste wat we kunnen doen is afstand houden van elkaar (letterlijk), geen fysiek contact, geen onenightstands, niet kussen.

Wat met ons dating leven? Moeten we dit ook on hold zetten?

Het antwoord is niet zomaar ja of nee. Het is iets genuanceerder. Hier zijn vijf redenen waarom het Corona virus eigenlijk niet zo slecht is voor je liefdesleven.

1/ Anders omgaan met dating apps: Herken je dit scenario? Swipen, chatten, ghosting, chaos en twijfels. Dating apps zijn soms verschrikkelijk. Er is geen echte conversatie noch connectie. Het is consumptie en vleeskeuring. Omdat je nu niet direct kan afspreken wegens kans op besmetting, kan je de tijd nemen om iemand echt te leren kennen online. Geen rush.

2/ Daten mag rustiger aan: Swipen, chatten en afspreken in sneltempo omdat je geen tijd wil verliezen. Dit betekent vaak nutteloze dates met weinig connectie. Vandaag worden we gedwongen om daten rustiger aan te doen. Meer kwaliteit dan kwantiteit.

3/ Alternatieven voor dat eeuwige vermoeiende gechat is de telefoon en/of videochat. In real life afspreken gaat niet momenteel, chatten is tijdrovend en met kans op misverstanden (geen intonatie). Dus laat ons terugkeren naar de telefoon en/of videochat. Praten, stem horen, intonatie herkennen, elkaar live zien op het scherm, hoe leuk is dit niet? 🙂

4/ Maak van een online ervaring een levensechte ervaring: ik val in herhaling na puntje 3. Skype met elkaar op verschillende tijdstippen van de dag. Doe een videochat terwijl je beiden aan het ontbijten bent, skype tijdens je lunchpauze, facetime als je beiden in bed ligt. Doe alsof het in real life is. Maakt het zelfs spannend 🙂

5/ Heel jezelf: ben je echt wel klaar om iemand nieuws te ontmoeten? Is je hart open? Ben je niet te erg op zoek? Wat wil je in een partner? In deze tijden van gedwongen afzondering en rust, is introspectie helend en heilzaam. Lees boeken en artikels, luister naar podcasts, boek een persoonlijke sessie met mij. Get your shit together. Het Corona dwingt ons tot stilstand. Gebruik deze tijd nuttig.

Met liefde x