De 10 grootste relatiefouten die vrouwen maken

19-08-2020

Wat zijn de 10 grootste relatiekillers die ervoor zorgen dat een man zich niet zo lekker voelt in zijn relatie? Welk gedrag, ladies, vermijden we best en kunnen we verbeteren zodat onze relatie pittig en fun blijft?

1. Ongezonde jaloezie

Ga niet uit je dak als hij in de buurt komt van, kijkt naar of praat tegen een andere vrouw. Een beetje jaloezie mag, it shows you care, maar te veel is dodelijk voor je relatie. Hiermee toon je aan dat je hem niet vertrouwt of dat je weinig zelfvertrouwen hebt.

2. Persoonlijke ruimte

Wanneer een man kwaad of gestresseerd is, laat je hem best even met rust. Wij vrouwen moeten erover kunnen praten en zo onze emoties verwerken. Een man kruipt daarentegen graag in zijn figuurlijke grot om alles te laten bezinken. Laat hem. Hij komt wel naar je toe als hij er klaar voor is. Mannen praten over het algemeen niet zo makkelijk over hun emoties. Wij doen niks liever.

3. Je laten gaan

Het is normaal dat je lijf op je veertigste niet meer zo strak is als op je twintigste. Dat wil echter niet zeggen dat je je moet laten gaan. Sport voldoende en ga geregeld naar de kapper en de schoonheidsspecialiste voor een pedicure of manicure. Sleur komt er sowieso in je relatie, maar blijf moeite doen wat je looks betreft. Ook mannen zondigen hiertegen. Niet elke vrouw houdt van een dadbod. Blijf sexy en aantrekkelijk voor elkaar.

4. Eigen leven

Behoud je eigen leven en interesses. Ik zie veel vrouwen die alles (hobby's, social life, ...) laten vallen eens ze een man hebben. Wanneer die relatie dan op de klippen loopt, moeten ze vanaf nul beginnen.

5. Passieve agressiviteit

"Schat, is er iets?" "Nee!" zei ze met een gezicht als een donderwolk. Mannen zijn rechtuit en direct, vrouwen veel te weinig. Als er iets is, zeg het gewoon. Het is beter om even ruzie te maken dan alles op te kroppen en een week later als een heuse furie alles eruit te gooien. Communicatie, communicatie, communicatie.

6. Zeuren

Geen enkele man is perfect. Elke vent doet wel eens iets verkeerd. Zeur daar niet over. Vermijd: "Waarom doe jij ook nooit eens ...", maar zeg: "Ik vind het super als je ... doet". Benadruk hoe jij het wilt en niet wat hij niet doet.

7. Waardering

Kijk naar zijn daden, kijk naar wat hij wel voor je doet en niet wat hij niet doet. Negatief zijn is niet moeilijk, maar je wordt er zelf niet vrolijker van. Wees dankbaar als hij iets leuks voor je doet of koopt. Hoe meer je hem waardeert, hoe meer hij voor je wil doen.

8. Bitterheid

We hebben allemaal wel eens een slechte dag, that's life. Probeer zoveel mogelijk positief en happy te zijn. Glimlach en zie het goede in het leven. Wees dankbaar voor wat je hebt. Geen enkele man wil samenleven met een zuurpruim.

9. Onzekerheden

Elke vrouw, wat voor babe ze ook is, heeft haar onzekerheden. Dat mag, we zijn allemaal mensen. Het is fout om je onzekerheden op hem af te reageren. Als hij je een compliment geeft over je looks, trek dit dan niet in twijfel. Mannen worden aangetrokken tot zelfzekere vrouwen die weten wat ze kunnen en niet kunnen.

10. Hem veranderen

Aanvaard hem voor wie hij is als persoon en laat hem zichzelf zijn. Je hebt voor hem gekozen, voor zijn goede maar ook voor zijn minder goede kanten. Mensen veranderen niet meer qua karakter. Ofwel ben je compatibel ofwel niet. Jij bent tenslotte ook niet perfect.

Liefde is een werkwoord. Blijf beiden inspanningen leveren en het beste uit elkaar halen.

Alvast bedankt, beste lezers, voor jullie trouw, vele emails en reacties op mijn artikels en denk eraan: "Love is life. And if you miss love, you miss life."