en

en-Waarom trek ik toxische mensen aan?

15/01/2023

Er is geen ontsnappen aan toxische of foute mensen in je leven. Ze zijn overal ... Het feit dat je ze aantrekt, zegt ook iets over jou. Tien redenen waarom je onbewust deze energievampieren aantrekt.

1/ Voordeel van de twijfel: Je ziet het goeie in iedereen. Foute types zullen hiervan profiteren en je pijn berokkenen.

2/ Te braaf: Manipulators zullen profiteren van je goedheid, je begrip en empathie. Iets wat ze zelf niet kennen.

3/ Het helper/reddersyndroom: Je bent automatisch aangetrokken tot "beschadigde" zielen en wil ze helpen helen. Narcisten bvb kunnen en willen niet geholpen worden. Jij zal er zelf beschadigd uitkomen, omdat je alles zou doen om hen beter te maken.

4/ Jij bent hun hoop op verandering: Veel foute types zien in jou wat ze zelf niet zijn. Jij bent voor hen een baken van hoop en licht. Helaas, jij kan hen niet redden. Iedereen is verantwoordelijk voor zijn of haar eigen leven.

5/ Je hebt de hoop opgegeven: in de liefde en blijft dus hangen in deze giftige relatie. Vaak zit hier de beperkende overtuiging achter dat je niet meer waard bent. Zelfliefde is de oplossing!

6/ Empathie en medeleven: zijn prachtige eigenschappen. In de handen echter van manipulators zullen ze tegen je worden gebruikt en misbruikt.

7/ Goede luisteraar: Toxische mensen praten over niks liever dan zichzelf. Uren kan jij naar hen luisteren en cijfer je jezelf weg in de conversatie. Zij zijn hun verhaal kwijt maar de slechte energie rust nu op jouw schouders.

8/ Eigenwaarde: Diep vanbinnen denk jij dat je niet goed genoeg bent. Je mist zelfvertrouwen en eigenwaarde, waardoor anderen misbruik van je maken. Opkomen voor jezelf, grenzen stellen en nee durven zeggen, zijn goede eerste stappen.

9/ Gebrek aan zelfzorg: je zet anderen altijd op de eerste plaats. Een beetje egoïsme mag. Hoe liever je jezelf ziet, hoe meer je mensen aantrekt die jou ook waarderen voor wie je bent.

10/ Je blijft hangen in relaties: Mensen met verlatingsangst verlaten hun partner bijna nooit uit schrik om alleen te zijn. Ze doen alles om de relatie te doen slagen. Een toxische partner weet dit en zal al jouw grenzen overschrijden omdat hij/zij weet dat je de bullshit toch slikt.

Herken jij in een van deze punten? Of in meerdere? Je bent niet alleen. Heel veel mensen hebben energievreters in hun omgeving (privé en professioneel). De kracht van zelfliefde is een eerste stap in het helingsproces en in het loslaten van deze giftige connecties.

Hoe zij zijn kan je niks aan veranderen. De enige kracht die jij bezit is hoe je op hen reageert.