Hoe haal je het beste in jezelf naar boven tijdens een date?

08-07-2020

Als ik je zou vragen, beste lezer, welke kenmerken je toekomstige partner mag hebben, wat zou dan als eerste in je opkomen?

9 kansen op 10 denk je aan iemand met een stabiel en boeiend leven. Iemand die passie heeft, verstandig is en een eigen leuk leven leidt. Iemand die avontuur uitstraalt en die houdt van je om wie jij bent. Zoiets? 

Heb jij zelf ook deze kwaliteiten? Om een leuke partner te zijn, is het belangrijk om aan je eigen sterktes en kracht, zelfvertrouwen, onafhankelijkheid en zelfstandigheid te werken. Je moet niet "af" zijn als persoon voordat je iemand wilt leren kennen, maar positiviteit, stabiliteit en zelfzekerheid zijn ongelooflijk aantrekkelijk. A happy person is a happy partner.

Hoe haal je het beste in jezelf naar boven tijdens een date/ontmoeting? 

1. Passie
"Wat doe je qua job, waar woon je, wat heb je gestudeerd?" Stop! Saai, saai, saai. Deze sollicitatievragen kan je kort bespreken in een eerste gesprek maar tijdens een leuke date praat je daar best niet teveel over. Tenzij je hobby je job is, tenzij je zo gepassioneerd bent door wat je doet en je ogen vanzelf gaan glinsteren als je erover vertelt. Mensen houden van passie dus praat over wat jou in vuur en vlam zet.

2. Een eigen leven
Vertel over je avonturen of projecten, reizen die je alleen of met vrienden hebt gemaakt. Dit toont aan dat je een eigen leven hebt, eigen hobby's, vrienden en activiteiten. Behoud altijd een eigen leven en identiteit. Zo blijf je aantrekkelijk voor je partner. Praat amper over je ex op een eerste date. Het verleden is het verleden.

3. Nederigheid
Less is more. Stoef niet over je professionele of persoonlijke verwezenlijkingen. Je mag erover vertellen, maar wees nederig en met beide voetjes op de grond.

4. Details
Als je voor de eerste keer met iemand date, weet je niet waar die persoon allemaal op let. Dus de beste manier is om op elk detail van jezelf te letten: looks, the walk and talk, parfum, accessoires, ... Doe moeite tijdens jullie dates, in de eerste plaats voor jezelf maar ook voor de ander. 

5. Chill
Relax, doe het rustig aan, geniet van elkaars gezelschap, doe leuke dingen samen maar blijf vooral je zelfstandige ik. Jullie hebben nog een heel leven samen, dus waarom haasten? Neem de tijd om elkaar te leren kennen.