Love when you are ready

12-01-2023

Een relatie afbreken is geen pretje. En iedereen gaat hier anders mee om. Sommigen hullen zich in een veilige cocon en trekken zich voor een tijd terug. Ze willen geen mensen zien, niet buitenkomen, en verwerken hun verdriet in stilte. Ze willen vooral niets voelen.

Anderen storten zich halsoverkop in een nieuwe relatie. Alleen zijn kunnen en willen ze nu niet, in dat tomeloze verdriet. Ze nemen geen tijd om te rouwen, klampen zich hartstochtelijk vast aan een nieuwe liefde. Een nieuwe liefde die liefst zo weinig mogelijk te maken heeft met de vorige. Dat noemen we een rebound relatie. Je kan het vergelijken met de dood van een huisdier. Sommige eigenaars hebben de dag nadien al een nieuwe hond of kat omdat ze de leegte niet aankunnen.

Dit is ook zo na een break-up. Opeens is het huis heel wat leger, weer alleen slapen, dingen alleen regelen. Sommige singles hebben dit nooit geleerd, sommigen kunnen vanuit hun verlatingsangst heel moeilijk alleen zijn. Elk heeft zijn eigen verhaal hierin. Een verhaal dat wij niet kunnen goed - of afkeuren.

Ik denk dat het gewoon belangrijk is als "nieuwe" single dat je toch even stilstaat bij jezelf en de situatie waarin je je nu bevindt. Wees bewust van je patronen. Waarom vind je het moeilijk om alleen te zijn?De periode na een relatiebreuk is in se een goede periode om dichter bij jezelf te komen, te ontdekken wat je graag doet, waar je happy van wordt (misschien heb je bepaalde hobby's en interesses opgegeven in de relatie), nieuwe mensen te leren kennen.

De kans is groot dat je deeltjes van jezelf ervaart die je niet eerder wist of bewust van was. Zie het als een tijdelijke ontdekkingstocht naar jezelf. Je kan daar geen tijdslimiet op plaatsen. Dit hangt af van persoon tot persoon.

Love when you are ready, not when you are lonely!