Prille liefde is kwetsbaar

24-06-2020

De eerste 3 maand van een relatie zijn erg kwetsbaar en verwarrend soms. Past hij/zij bij me? Kunnen we samen een toekomst opbouwen? Zullen mijn vrienden hem/haar leuk genoeg vinden? Wat zal mijn familie vinden? Dit zijn allemaal vragen die in je kunnen opkomen.

Liefde heeft tijd nodig. Als je elkaar leert kennen zijn er twee werelden die elkaar ontmoeten. Elk heeft zijn verleden, zijn rugzak. De eerste dates ben je meestal overweldigd door de aantrekking. Na enkele maanden, reality kicks in. Dit is goed want je moet uiteindelijk met de realiteit verder, niet met een rozebrilbeeld.

Sommige partners verbinden zich sneller dan de andere, spreken sneller "ik zie je graag" uit of maken toekomstplannen. De andere partner kan dit als beklemmend of te snel gaan ervaren en heeft dan de neiging om de relatie on hold te zetten of zich weg te trekken. De andere begrijpt dit dan weer niet en wordt onzeker. Zo kunnen lastige en verwarrende situaties ontstaan.

Mijn advies: neem jullie tijd, ga niet te snel, er is nog een heel leven voor je. Zolang je je goed voelt bij elkaar, compatibel bent, er aantrekking is, de seks goed is en je voelt dat je je maatje hebt gevonden, twijfel dan niet. De ene heeft meer tijd nodig dan de andere en liefde is net elkaar respecteren hierin.

Geef niet zomaar op, want met de volgende kan je net hetzelfde meemaken. Het gras is niet groener aan de andere kant; het is en blijft gras dat water nodig heeft.
Blijf ook niet hangen in een relatie die fout is of waarin je blijft om niet alleen te hoeven zijn. Wees dan even opnieuw single en voor je het weet kom je opnieuw iemand leuks tegen. Het leven is vol verrassingen.