Wat singles beu zijn om te horen

24-12-2022

Diegenen die een relatie hebben schijnen meer interesse te hebben in het dating leven van hun single vrienden dan in hun eigen liefdesleven. Ze bedoelen het meestal goed, maar van sommige uitspraken gaan de haren van een single toch wel overeind staan. Een van de meest gehoorde is natuurlijk "Je bent zo knap en intelligent, ik begrijp niet waarom jij nog single bent". Grrrrr ...

Eerst en vooral is er niks mis met single zijn. Ten tweede als een niet-single domme uitspraken hierover doet, mag jij gerust op een pittige, lieve manier een antwoord geven.

Enkele scenario's en hoe te antwoorden:

1/"Het gebeurt wanneer je het minst verwacht": Euh ... niet echt. De kans dat je de liefde van je leven tegenkomt in Starbucks of in de supermarkt is erg klein. Zeg gewoon dat je je leven leidt en dat je de juiste persoon zal tegenkomen door zelf de juiste persoon te zijn. A happy person is a happy partner.

2/ "Ben jij nooit eenzaam?" (ja, is natuurlijk het antwoord): iedereen voelt zich wel eens alleen. Ik ben liever alleen single en soms eenzaam dan samen te zijn met iemand met wie ik niet gelukkig ben. Eenzaam alleen is minder erg dan eenzaam in een relatie.

3/ "Ben je niet bang dat je nooit kinderen zal hebben?": als celebrities nog kinderen kunnen hebben in hun 40s, dan jij ook. Als vrouw is het trouwens je eigen beslissing. Wij kunnen kiezen wanneer we een kind willen, met of zonder man.

4/ "Er zijn veel vissen in de zee": tuurlijk zijn er veel singles (1,7 miljoen in BE) maar kwantiteit garandeert geen kwaliteit. Daten is lastig. Punt.

5/ "Je bent te kieskeurig": definieer kieskeurig. Je hebt het recht om te weten wat je wil maar wees realistisch. Niemand is perfect. Looks kan je veranderen, karakter is voor altijd.

6/ "Ik ken iemand": blind dates werken bijna nooit. Je kan voorstellen om die vriend(in) eens mee te brengen als jullie in een groep op stap gaan. Als die persoon tegenvalt, heb je nog de rest van het gezelschap om je mee bezig te houden.

Het is belangrijk dat je positief bent over jouw single-zijn en je er niet voor schaamt. Jij blijft geloven dat je op een bepaald moment een leuke m/v zal tegenkomen. Vermits iedereen zo bezorgd is over jouw liefdesleven, ben je best creatief in je antwoorden op vragen die je oma of nonkel al 20 keer gesteld heeft.

Fijne kerstdagen!