Een werkbare job of niet? Veel hangt af van de leiderschapsstijl van de directe leidinggevende. Met een coachende leidinggevende heeft 57% van de werknemers in Vlaanderen werkbaar werk. Zij hebben een boeiende en motiverende job die kansen biedt op bijleren, waarvan ze niet overspannen of ziek worden en voldoende ruimte laat voor gezin en privéleven. Krijgen werknemers onvoldoende ondersteuning, dan zakt de werkbaarheidsgraad tot 18%. De leidinggevende kan dus echt het verschil maken.

Het goede nieuws is dat vijf op de zes werknemers in Vlaanderen een goede coach als directe leidinggevende hebben. Voor één op de zes werknemers ligt dat anders. Ze krijgen weinig of geen ondersteuning en daardoor lopen de werkbaarheidsproblemen snel op. Zo hebben ze drie keer meer risico op motivatieproblemen en leertekorten en dubbel zoveel risico op werkstressklachten en onevenwicht in de werk-privébalans. (bron: Stichting Innovatie & Arbeid)

Coachend leidinggeven is geen zaligmakende leiderschapsstijl, maar een manier van samenwerken waardoor de medewerker zich gesteund voelt. De nadruk ligt op het begeleiden en ondersteunen van de medewerker op een gelijkwaardige, spiegelende en waarderende manier, zodat hij of zij zelf tot een oplossing komt. Coachend leidinggeven zorgt bij de medewerker voor inzichten die hem/haar laten groeien. 

  • Wat is jouw natuurlijke leiderschapsstijl?  
  • Hoe doe jij dat, steun geven aan jouw team? Hoe belangrijk is dit? In welke situaties lukt steun geven eerder wel/niet?
  • Hoe merk je dat jouw medewerker zich gesteund voelt door wat je zegt of doet?
  • Coachend leidinggeven vraagt meer dan een schouderklopje bij medewerkers. Hoe kan je deze manier van sturing inbouwen in de organisatie? Hoe kan je gestructureerd te werk gaan?  
  • Op een coachende manier leidinggeven zodat de medewerker steun voelt, vraagt heel wat vaardigheden van een leidinggevende. Welke heb je nodig?

Deze vragen komen o.a. aan bod in onze 1:1 coaching gesprekken (aanpak, duur en frequentie bespreken we in het intake gesprek). De gesprekken vinden plaats ofwel in mijn coaching praktijk in Beernem of bij jou op de werkvloer.

Vraag een gratis online intake gesprek aan (30min) als je jouw leiderschapsstijl wil aanpakken/verbeteren/aanpassen. Ben jij er klaar voor?